Biográfia

screen-shot-2016-10-18-at-08-37-57

Füzesi Katalin

Füzesi Katalin 1983. november 23-án született Budapesten. Komolyzenei ismereteit zenetagozatos iskolában szerezte, tanult zongorázni, hegedülni, fuvolázni. Különleges, alapvetően szoprán hangszínével, több, mint három oktávnyi hangterjedelmével kimagaslott társai közül, meghatározó tagja volt az iskola kórusának. Kórusbéli tapasztalatai később nagymértékben hozzájárultak kivételes vokalista érzékéhez.

Az ezredforduló idején megismerkedett a karaoke műfaj világával, mely akkoriban indult hazánkban hódító útjára. A NoPara Produkció csapatában 8 éven keresztül felejthetetlen bulik, legény- és lánybúcsúk, céges rendezvények házigazdája volt. A későbbiekben önállóan, illetve a Pál Zoli Karaoke tagjaként folytatta az énekelni vágyók szórakoztatását.

A karaoke iparban eltöltött évek nem múltak el nyomtalanul. Repertoárja felölel szinte minden műfajt, otthon érzi magát a pop, rock, disco irányzatokban, de szívesen énekel lakodalmast is. Különleges hangszíne és mezzo-koloratúr szoprán hangterjedelme okán az operett világa is közel áll hozzá.

A 2000-es évek végén őt sem kerülte el a tehetségkutató versenyek vonzása. Jelentkezett az egyik hazai tehetségkutató műsorba, melyben akadály nélkül jutott a döntőbe, de egy sajnálatos súlyos betegség miatt nem volt lehetősége megcsillogtatni tudását a nagyközönség előtt.

Az elmúlt évek során több, ismert hazai előadó háttérénekeseként szerepelt. Részt vett a „Popdaráló” c. műsorban, vokálozott Tóth Vera zenekarában, több sikeres albumhoz adta hangját, mint háttérénekes. Az ő hangját hallhatjuk számos karaoke alap vokáljaként, akár több hangszínben is. Énekelt falunapokon, vidéki partyzenekarokban.

Napjainkban a Calypso Plus Band énekesnőjeként láthatjuk, ahol lehetősége van olyan zenészekkel együtt dolgozni, mint Fábián Attila, a Kati és a Kerek Perec tagja, Sáfár József „Öcsi”, a Pandora’s Box alapító tagja és a „A zöld, a bíbor és a fekete” c. dal szerzője, Dudinszky Zoltán „tanár úr”, a Nova Kultúr zenekar és a Hungária szaxofonosa.

Több, kisebb zenekarban is énekel, heti rendszerességgel lép fel esküvőkön, céges bulikon, falunapokon, fesztiválokon.

Kedvenc előadói között megtalálhatjuk Whitney Houstont, Mariah Careyt, Christina Aguilerat, Celine Diont, Cserháti Zsuzsát, a The Cranberriest, Király Lindát is. Az ő dalaikat előszeretettel, és egészen különleges hangzásvilággal tudja megszólaltatni, saját egyéniségével és tudásával színesítve.